Radionica uparivanja ukusa za profesionalce: Woodford Reserve Vs Ramstek

in Bartending News/Soul Food by

U sklopu obuke za uparivanje hrane i pića organizacije Bartenders710, koja se održava jednom godišnje, profesionalni barmeni su imali priliku da nauče kako da upare Old Fashioned koktele na bazi viskija Woodford Reserve sa ramstekom pripremljenim na puteru sa aromatičnim biljem. Trening je održan 10.04.,a njegov cilj je da profesionalni bartenderi uđu u drugačiji svet aroma, da prilagode koktel termički obrađenom kvalitetnom mesu i nađu tačku spajanja.

Woodford Reserve i ramstek su bili jedini sastojci od kojih nije moglo da se odstupi, a na raspolaganju su im bili različiti šećeri, biteri i začini. Ove prepoznatljive, ali i egzotične sastojke poput melase, agava sirupa, raznih bibera, karanfilića, đumbira, te bitera, kao što su Orinocco Dead Rabbit, Cuba Leaf, ali i domaćih koje su pravili sami takmičari, trebalo je upariti s mesom i aromatičnim biljem.

Ukupno 12 učesnika podeljeno je u 4 tima sa nimalo lakim zadatkom – smiriti životinjske i mlečne masti, a pritom ne odstupiti od prepoznatljivog Old Fashioned stila. Mentor im je bio gospodin Slobodan Radeta, veliki poznavalac mesnih specijaliteta i vlasnik škole kuvanja Il Primo.

Оставите одговор

Your email address will not be published.

*