Takmičenje najboljih barmena Srbije. I onih koji će to tek postati!

Pristigle su nam neverovatne prijave!

Internacionalni žiri je imao težak zadatak da izabere samo 10 finalista. Deset najboljih nastupilo je pred žirijem i fantastičnom publikom u prestoničkom hotelu Hyatt Regency.

Imali smo priliku da upoznamo zaljubljenike u bartending, istraživače smelih kombinacija koji su ovladali osnovnim znanjima, a i dalje su ‘žedni’. Smelost i posvećenost – to su im vrline! Upoznajte finaliste i pobednike OFC Masters takmičenja 2017.!

 

Umeće, veština i autentičnost doneli su im pobedu. Uspešno su jednom viski klasiku kao sto je Old Fashioned udahnuli nove, sveže ideje. Oni su strastveni posvećenici svojoj profesiji, poštovaoci tradicije bartendinga i smeli inovatori. Čestitamo!

I MESTO – NIKOLA ŠARIĆ

II MESTO – MILOŠ STEFANOVIĆ

III MESTO – BOŠKO PRINČEVAC

Darko Radosavljević

Tijana Radisavljević

Matija Babović

Vukan Ilić

Nikola Vlahović

Nemanja Pikulić

Filip Filipović

 

Žiri

Stručni internacionalni žiri je na osnovu prijava i kvaliteta receptura izabrao 10  finalista koji su se takmičili 27. Novembra, pred žirijem i publikom. Više detalja o članovima žirija pogledajte ovde:

Dušan Zarić – Koktel Mastermind, svetski poznat i priznat barmen i miksolog, na pitanje zašto “klasični” kokteli opstaju tako dugo, iako se svake sezone lansiraju razna nova egzotična pića, kaže:

“Kao što je klasični rok uvek klasični rok. Možemo da slušamo neki savremeni bend ali „Led Zeppelin“ je „Led Zeppelin“ jer je klasika, „Deep Purple“ je klasika, to je uvek dobro. Isto tako klasični kokteli su dobri jer “rade”. Imaju smisla i mogu da se iskoriste gastronomski na više načina. Koktel koji prevaziđe neki period postaje klasik.”

Tom Vernon – Woodford Reserve global brand ambassador, na pitanje šta bi istakao kao najjači utisak u svojoj karijeri, kaže:

“Imao sam prilike da proputujem svetom i da usput upoznam neke neverovatne ljude. Imao sam prilike i da radim sa nekim stvarno inspirativnim ličnostima. Na svemu tome sam jednostavno zahvalan.”

Nidal Ramini – Brand Advocacy, u jednom intervjuu konstatuje:

“Savremeni Barmen želi da bude inspirisan. On ne želi samo da mu pričate, objasnite, on želi da zna, da vidi da se vi stvarno zalažete za ono za šta kažete da se zalažete.”

Žiri sa LIVE događaja koji je izabrao pobednike među 10 najboljih:

Tehnički sudija, (iza bara sa takmičarem) prati i ocenjuje tehniku pripreme

Dominik Bečvardi – jedan od vodećih talenata hrvatske bartending scene. Dominik kreira emotivna iskustva. Igrajući se aromatičnim bombama, senzualnom mekoćom, beskompromisnom elegancijom.

Markku Raitinnen Brend Ambasador Brown Forman Viskija – živa legenda, skandinavska preciznost i širina severa u jednome, prijatelj hiljada barmena širom planete. Nos koji ne greši.

Zoran Jevtović – Istraživač neverovatnih ukusa i neobičnih spojeva u radionici ručno pravljenog sladoleda – Crna Ovca.

Filip Ćirić – Kulinarski genije, roni duboko i pliva daleko kako bi oduševio nepca gostiju restorana Homa

Medijski žiri su činili predstavnici medijskih kuća:

Ringier (Blic),
Color Press Group,
In Horeca magazin

 

Kokteli finalista

 

 

Fotografije